Een grote brand in de Steenvoordeschool heeft aan ten minste 4 klaslokalen in as gelegd. Het gaat om een dependance van de Steenvoordeschool aan de P. van Vlietlaan.

Meerdere brandweerwagens uit de regio waren opgeroepen. Ook was GRIP 1 afgekondigd, zodat voldoende hulpdiensten de brand kunnen bestrijden. De brand zorgde voor hevige rook over de wijk in de richting van winkelcentrum In de Bogaard.

De brandweer heeft een zogenaamde stoplijn te gemaakt, zodat de brand niet verder kan verspreiden. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Toch hebben zij vier klaslokalen niet kunnen redden.

De brandweer adviseert omwonende ramen en deuren te sluiten wanneer men last heeft van de rook. De politie vraagt mensen om niet naar de brand te komen zodat hulpdiensten alle ruimten krijgen.


Reageren