De Rijswijkse politie zag vrijdagmiddag een Volvo rijden op de snelweg. Bij controle in het RDW-register bleek het voertuig niet APK gekeurd en niet verzekerd te zijn. Genoeg redenen om het voertuig aan de kant te zetten om in gesprek te gaan met de bestuurder.

Het volgteken ‘Volg politie’ werd gegeven aan de bestuurder, maar daar dacht hij anders over. In plaats van het volgen naar de afslag Rijswijk, koos de bestuurder ervoor om op het laatste moment de politie af te schudden en met hoge snelheid door te rijden over de snelweg.

De politie heeft zich op tijd kunnen corrigeren en vervolgde de achtervolging. Bij de achtervolging werd door de bestuurder, tijdens filevorming, zeer hoge snelheden gereden.
Bij afslag Den Hoorn reed het voertuig met een te hoge snelheid door de bocht en vloog uiteindelijk uit de bocht waarbij het voertuig op zijn kop tot stilstand kwam in de berm.
Gelukkig werden andere weggebruikers geen slachtoffer van zijn capriolen.

De bestuurder werd uit het voertuig gehaald en aangehouden. De politie is momenteel bezig met het onderzoek. De bestuurder is zowel zijn rijbewijs als zijn voertuig kwijt.

Bron en foto: Politiebureau Rijswijk

Reageren