Er woedt een hevige brand aan de Steenplaetsstraat. De brandweer heeft opgeschaald naar ‘ zeer grote brand’. 

Update 14:22 – De brandweer heeft de brand onder controle. De rook wordt minder en er is geen uitbreiding van gevaar meer. De brandweer blijft nog wel paar uur blussen. Koopmansstraat en Steenplaetsstraat blijven gedeeltelijk afgesloten.

Origineel bericht: Iets voor negen uur werd er brand gemeld in een bedrijfspand aan de Steenplaetsstraat. Bij de brand komt veel rook vrij. Er is opgeschaald naar ‘zeer grote brand’ en heeft GRIP 1 afgekondigd. Hierdoor zijn extra mensen en materiaal aanwezig. De brandweer is druk bezig met blussen. Regio15 meldt dat de brand mogelijk is ontstaan in een printer.

De brandweer adviseert ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te schakelen wanneer je last hebt de rook. De politie adviseert om mondkapjes te dragen wanneer je in de omgeving bent. De omliggende panden zijn ook ontruimd. Een persoon is in de ambulance nagekeken vanwege rookinhalatie.

Reageren