De Omgevingsdienst Midden-Holland heeft de zwemwaarschuwing voor de zwemvijver Wilhelminapark ingetrokken.

De blauwalg was hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door werkzaamheden van de gemeente aan de bodem van de zwemzone en het zwemstrand. Tijdens de werkzaamheden is er abusievelijk water vanuit de naastgelegen visvijver in de zwemvijver terecht gekomen.

De vijver is in 2016 door het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Rijswijk drooggelegd, de bodem is schoongemaakt, de aanwezige vis is overgezet en daarna is de vijver gevuld met schoon water. Sinds die tijd was er geen overlast meer geweest door blauwalg.

Over blauwalg
Als men in aanraking komt met blauwalgen of tijdens het zwemmen binnenkrijgt, kun je last krijgen van irritaties aan uw ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen.

Reageren