Oud-wethouder Wim Mateman is afgelopen zaterdag overleden. Wim Mateman was fractievoorzitter voor het CDA in Rijswijk en is tevens ook wethouder geweest.

Al jong was hij politiek actief. Met zijn 23 jaar werd hij de jongste wethouder van de Christelijk-Historische Unie in Aalten. Daarnaast was hij Statenlid in de provincie Gelderland.

Mateman was bijna 20 jaar lid van de Tweede Kamer (1979 – 1998), waar hij zich bezighield met onder andere handelspolitiek, economie, binnenlands bestuur en defensie. In maart 2003 werd Wim Mateman wethouder Financiën en Grondzaken in Rijswijk. Zijn tijd als wethouder werd gekenmerkt door zijn enorme bestuurskracht en bestuurlijke moed en lef. Tegen de stroom in kreeg hij de wijk Rijswijk Buiten van de grond.

De verkiezingen in 2014 ging Wim in als lijsttrekker met de slogan ‘Dit keer: team Mateman’. Hij werd vervolgens fractievoorzitter in de gemeenteraad en nam op 28 maart 2018 afscheid van de Rijswijkse politiek.

Wim Antoon Mateman overleed op zaterdag 8 juni 2019 op 74-jarige leeftijd.

Reageren