Op 18 en 19 juni steken de studenten van Wellant mbo Rijswijk de handen uit de mouwen om Rijswijk groener en duurzamer te maken. In een pop-up store in winkelcentrum In De Bogaard geven studenten allerlei workshops en presentaties in het kader van de Green Days 2019.

Minouche van de opleiding Bloem, groen en styling: “Hier op school zijn we al vele jaren duurzaam bezig. Tijdens de Green Days willen we ook andere Rijswijkers enthousiasmeren en zo die duurzaamheidsgedachte verspreiden.”

Veel activiteiten
Studenten van de opleiding Stedelijk groen leggen in de pop-up store een geveltuin aan. Ook geven ze bezoekers informatie over het duurzaam aanleggen en onderhouden van tuinen. Tijdens de Green Days kunnen inwoners van Rijswijk de nagels van hun dieren laten knippen. Ook helpen studenten van de opleiding Dierverzorging bezoekers bij het maken van speeltjes van restmateriaal voor huisdieren.

Gezonde snacks
Studenten van de opleiding Bloem, groen en styling begeleiden bezoekers onder andere bij het maken van armbandjes, plantenhangers en tassen van gebruikte materialen. Ook is er een Aquoponics demosysteem te zien: vis- en plantenteelt ineen. De vakgroep Food staat klaar met een foodtruck met gezonde snacks en informatie over gezonde en goedkope voeding.

ECO-school
Wellant mbo Rijswijk is een zogenaamde ECO-school. Binnen de school zijn in de afgelopen jaren de nodige duurzame aanpassingen doorgevoerd, zoals een loods opgebouwd uit platowood, waterdoorlatende bestrating en wadi’s, de toepassing van gerecycled materiaal in de praktijklessen en zonnecollectoren op het dak.

Reageren