RIJSWIJK – Er zijn woensdagmiddag twee gewonden gevallen na een steekpartij nabij het Rijswijks Lyceum. De dader is op de vlucht geslagen. Update: dader is terecht.

Even voor vier uur kreeg de politie een melding van een steekpartij aan de Karmozijnstraat. Hierop is politie en ambulance gealarmeerd. De steekpartij bleek in het Kruisvaarderspark te zijn gebeurd, dichtbij het Rijswijks Lyceum. Ook de traumahelikopter is geland in het park.

De twee jongens die gewond zijn geraakt zijn beiden zestien jaar en komen uit Den Haag, meldt de politie. Het is onbekend hoe het met hun gaat. Een slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De dader is een vijftienjarige jongen. Hij heeft zich in de avond gemeld bij het politiebureau.

De politie zoekt mensen die beeldmateriaal hebben van de steekpartij. Verder roepen zij ook op voor getuigen die iets gezien hebben.

Afbeelding: Shirley de Jong

Reageren