RIJSWIJK – De gemeente Rijswijk krijgt geen geld vanuit het Rijk voor aanpassingen aan de Prinses Beatrixlaan. Dat is vandaag bekend geworden. Gehoopt was om 5,4 miljoen euro.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van infrastructuur vindt dat Rijswijk met de ontwikkelde plannen niet aan eerdere afspraken houdt, is te lezen in het AD. Het extra geldt vanuit het Rijk zou de doorstroming aan van de Prinses Beatrixlaan moeten verbeteren. Er liggen al jaren uitgebreide plannen voor deze laan, waaronder ook een tunnel. Maar de bouw van een tunnel kost te veel voor de gemeente.

Een ander plan is om de Prinses Beatrixlaan te verleggen, zodat omliggende kantoren kunnen worden omgebouwd tot woningen. Dit zou ook een extra impuls moeten geven aan het winkelcentrum In de Bogaard.

Toekomst
Rijswijk wil snel weer om de tafel met de gemeente Den Haag en de Metropool Regio Rotterdam Den Haag. De gemeente wil een langetermijnoplossing voor de Prinses Beatrixlaan. In ieder geval tot na 2030.

Reageren