RIJSWIJK – Het politiebureau in Rijswijk is vandaag voor burgers gesloten. Dit in verband met de schietpartij in Utrecht.

UPDATE: Het bureau is weer geopend voor het publiek!

Dat heeft de Rijswijkse politie vandaag bekend gemaakt aan een redacteur van het Rijswijks Nieuwsblad. De exacte reden van de sluiting is vooralsnog niet bekend. Ook is niet bekend wanneer het bureau weer voor publiek wordt geopend.

In Utrecht heeft maandagmorgen een schietpartij plaatsgevonden in een tram op het 24 Oktoberplein. Daar zijn drie doden gevallen en vijf gewonden. De politie is opzoek naar de 37-jarige Gökmen Tanis die geboren is in Turkije. Mogelijk zijn er meerdere daders.

De NOS meldt dat er een mogelijke inval plaatsvindt in een woning in Utrecht, niet ver van het 24 Oktoberplein. De NCTV meldt dat het dreigingsniveau van de provincie Utrecht naar niveau vijf heeft gebracht tot minimaal 18:00 uur. Dit is het hoogst mogelijke en is nog niet eerder in Nederland voorgekomen. Dit komt omdat de dader nog niet in gepakt. De schietpartij lijkt een terroristische aanslag, volgens hen

Foto: ednl

Reageren