RIJSWIJK – Rijswijkse televisie kijkers die abonnee zijn bij Ziggo, kunnen vanaf vandaag geen analoge TV meer ontvangen. Het bedrijf heeft heeft de functie uitgeschakeld.

In januari van dit jaar maakte Ziggo bekend dat zij zouden stoppen met het aanbieden van analoge televisie in de regio Den Haag. Ziggo zal geleidelijk in heel Nederland stoppen met het aanbieden van analogie televisie. Den Haag en omstreken was 12 maart aan de beurt.

De analoge zenders worden uitgeschakeld om meer ruimte vrij te maken, bijvoorbeeld voor hogere internetsnelheden. De meeste mensen kijken al digitale televisie. Klanten die nog analoge televisie keken, konden de afgelopen maanden aan Ziggo een speciaal kastje vragen. Zo kan er alsnog digitaal worden gekeken.

Uitleg
Ziggo legt op haar website stap voor stap uit hoe het allemaal werkt. Ziggo heeft niet de analoge radiozenders uitgeschakeld.

Reageren