DEN HAAG – De Gemeente Den Haag vernieuwt de Erasmusweg en verbetert tegelijkertijd de bereikbaarheid en veiligheid. De werkzaamheden duren van 11 maart 2019 tot halverwege 2020. Tijdens de werkzaamheden is telkens een deel van de Erasmusweg afgesloten voor al het verkeer. Dit zorgt voor extra reistijd, ook op andere hoofdroutes.

De Erasmusweg is een belangrijke hoofdweg tussen het centrum van Den Haag en de A4. Het verkeer rijdt er vaak niet goed door. De weg richting het centrum heeft één rijstrook en dat is te weinig. Ook is de weg toe aan een opknapbeurt.

De weg naar het centrum krijgt er een hele rijstrook bij. Dit betekent dat er 2 rijstroken komen in elke richting. Ook worden de parkeerplekken langs de weg breder en duidelijker. De middenberm wordt hierdoor smaller. De weg oversteken is straks op minder plekken mogelijk. Dit is veiliger en het verkeer rijdt hierdoor beter door. De oversteekplaatsen die blijven, worden duidelijker en veiliger. Tussen de Troelstrakade en Loevesteinlaan wordt ook het riool vernieuwd.

Planning werkzaamheden
11 maart tot 26 augustus 2019 – Loevesteinlaan tot het Erasmusplein (Moerweg)
26 augustus 2019 tot 6 januari 2020 – Erasmusplein (Moerweg) tot Troelstrakade
januari tot medio 2020 – Loevesteinlaan tot Beresteinlaan (plannen nog in ontwikkeling)

Omleidingsroutes
Tijdens de werkzaamheden is een deel van de Erasmusweg dicht voor al het verkeer.

Doorgaand autoverkeer richting Wateringen (N211) of het centrum kan over de Lozerlaan (N211), Escamplaan (S104), Oude Haagweg (S104) en Loosduinseweg (S104).
De kruisingen Troelstrakade, Moerweg, Loevesteinlaan, Dedemsvaartweg en Beresteinlaan blijven open, zodat verkeer hier kan oversteken. Mijd de Melis Stokelaan. Fietsers rijden via de Erasmusweg aan de overkant van het water (langs de trambaan) of via de Pieter Langendijkstraat.

Ga voorbereid op weg. Door de wegafsluiting wordt het drukker op de wegen in de buurt én op de andere hoofdroutes. De extra reistijd voor auto’s kan oplopen tot 15-30 minuten in de spits. Probeer de spits te vermijden als dat kan of reis met het openbaar vervoer of de fiets.

Maandag 11 maart tot 26 augustus omleidingsroutes tijdens werkzaamheden tussen de Loevesteinlaan en de Moerweg

Reageren