RIJSWIJK – Vandaag gaat IkPas Rijswijk weer van start. Net als voorgaande jaren gaan Rijswijkers samen met wethouder Volksgezondheid en Sport Björn Lugthart de uitdaging aan om tijdelijk geen alcohol te drinken. Doel van de campagne is om mensen bewust te maken van hun alcoholgebruik.

Op 5 maart deed wethouder Björn Lugthart samen met de ambassadeurs de aftrap van IkPas Rijswijk 2019 bij Tennispark Te Werve. Zij kregen het stokje overgedragen van hun voorgangers van vorig jaar. Van 6 maart t/m 14 april gaan zij zich inzetten voor de campagne. Lugthart steunt de campagne vanaf het eerste uur. “Afname van overmatig alcoholgebruik is een van de doelen van het Rijswijkse lokale gezondheidsbeleid. Om die reden sluit de gemeente Rijswijk zich aan bij de IkPas campagne. IkPas is inmiddels een begrip in Rijswijk. Ook dit jaar hebben we weer een groep enthousiaste ambassadeurs die zich in willen zetten voor de campagne. Extra trots ben ik op het feit dat er dit jaar ook ambassadeurs vanuit de sport meedoen. Voor mij zijn sport en volksgezondheid namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik wens iedereen die meedoet heel veel succes de komende 40 dagen!”

Waarom IkPas?
IkPas is een jaarlijks terugkerende actie van de GGD Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen waarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol drinken. IkPas maakt zich er hard voor om je bewuster te maken van de keuze om wel of niet te drinken. Door mee te doen aan IkPas doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend. Meer informatie is te vinden op www.ikpas.nl (externe link).

Dit zijn de Rijswijkse ambassadeurs van 2019:
Jeanine van Dijk, Politie; Karin van Frankenhuyzen, Welzijn Rijswijk; Alex Luneman, Tennispark Welgelegen; Remco Nunnikhoven, Korfbalvereniging Refleks; Danny Steehouwer; Reinier van der Horst; Jolanda van der Spek, gemeente Rijswijk.

Reageren