DEN HAAG – De politie heeft dinsdagochtend een grootschalige actie opgezet tegen zogenoemde spookwoningen. Hierbij zijn drie mensen aangehouden, waaronder ook een Rijswijker.

De actie vond plaats is de Haagse wijk Ypenburg. De politieactie wordt ondersteund vanuit het OM. Er hebben doorzoekingen plaatsgevonden in ruim dertig woningen.

De drie mannen van 57, 43 en 36 jaar komen uit Zoetermeer, Nootdorp en Rijswijk. Deze mannen worden verdacht van het witwassen en zouden hebben opgetreden als verhuurbemiddelaars. Zij zitten momenteel in beperkingen, wat betekent dat zij alleen met hun advocaat contact  mogen hebben. Ook in Rijswijk worden woningen onderzocht. Het is nog niet bekend waar.

Spookwoningen
Spookwoningen zijn panden die gebruikt worden door criminelen, maar zij daar daar niet ingeschreven of gebruiken valse papieren. Het doel is om uit beeld te blijven van de overheid. Veel van deze panden worden ook gebruikt als safehouse waaronder ook vuurwapens, contant geld en drugs wordt opgeslagen.

Foto: Politie

Reageren