RIJSWIJK De politie kreeg woensdag 23 januari rond 21:40 uur de melding dat iemand mogelijk een schot zou hebben gehoord in het Wilhelminapark. Na een achtervolging werden twee jongens achterhaald.

Nadat de agenten het park inreden, zagen zij drie personen met zonder licht wegrijden op een snorscooter, bromfiets en fiets. De snorscooter vluchtte via de Bosgang richting de Tubasingel. De bestuurder reed hierna de Muziekbuurt in, maar kwam ten val op de Ocarinalaan en vluchtte daar achter de flat de bosjes in. Agenten zetten de buurt af in afwachting van het team surveillancehonden om te helpen bij het opsporen van de verdachte. Bij hun komst werd de verdachte nogmaals gewaarschuwd om uit de bosjes te komen. Toen hier geen reactie op kwam, speurde de hond hem op in de bosjes. De verdachte, een 19-jarige inwoner uit Den Haag, werd hierbij door de politiehond gebeten. Er werd geen vuurwapen bij hem aangetroffen.

Bromfiets
Ondertussen zetten andere agenten in de omgeving de bestuurder van de bromfiets aan de kant. Hij verklaarde dat ze zojuist vuurwerk hadden afgestoken. Ook bij hem werd geen vuurwapen aangetroffen. Hij kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

Onderzoek
De omgeving van de Ocarinalaan en de plek van de melding in het Wilhelminapark werden nog onderzocht door een zogeheten explosieven speurhond. Dit onderzoek leverde geen vuurwapen, hulzen of ander bewijs van een schietpartij op. Na onderzoek bleek de snorscooter te zijn gestolen. De verdachte, die aan het bureau werd behandeld aan zijn verwonding, wordt verdacht van heling.

Reageren