Update 8-1-2019: De gemeente heeft besloten om de regenboogvlag een week lang te laten hangen.

RIJSWIJK – Verschillende lokale partijen uit Rijswijk willen dat de regenboogvlag bij het gemeentehuis gaat wapperen. Dit willen zij om een statement te maken rondom de Nashville-verklaring.

De Nashville-verklaring is een pamflet waarin wordt omgeschreven hoe christenen moeten omgaan met homoseksualiteit. Een van de punten is homoseksualiteit afkeuren. Ook het trouwen met hetzelfde geslacht wordt hard afgewezen. Deze verklaring is door meerdere kerkleiders ondertekend en ook door Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP.

Beter voor Rijswijk, Rijswijks Belang, PvdA Rijswijk, Gemeentebalgen Rijswijk, Onafhankelijk Rijswijk en CDA Rijswijk hebben maandag een verzoek bij de griffie neergelegd om de regenboogvlag bij het stadhuis te laten hijsen. Dit om een statement te maken naar het pamflet.

Reageren