RIJSWIJK – Menig Rijswijker zal het nog weten, de implosie van het kantoorpand aan de Sir Winston Churchilllaan. In het kantoorpand zat het ministerie van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk.

Rijswijk werd op maandag 25 september 2000 tijdelijk bedorven onder een rookwolk van puin. Op die dag werd namelijk het voormalige kantoorpand van het ministerie van VWS opgeblazen. Tot 1998 heeft het ministerie in het kantoorpand aan de Sir Winston Churchilllaan gezeten. Omdat er geen nieuwe bestemming meer kon worden gevonden voor het gebouw is deze uiteindelijk doelbewust opgeblazen. Het gebouw werd ook gebruikt in de serie ‘Ha die Pa’ met Luc Lutz. In die serie werkte Norbert Hogendijk (gespeeld door Luc Lutz) bij het ministerie van VWS. In het intro van de serie wordt ook een gedeelte van het kantoorpand gefilmd. In diezelfde shot zie je ook nog de oude uitstraling van de Winston Churchill tower.

De implosie bracht veel kijks met zich mee en heeft zelfs het RTL Nieuws toen behaald. Bekijk de video hieronder om de implosie van 18 jaar geleden te zien.

Reageren