RIJSWIJK – Donderdagmiddag heeft een oplettende burger ervoor gezorgd dat een winkeldief in de kraag werd gevat. 

De bezoeker wilde boodschappen doen bij supermarkt Hoogvliet in In de Bogaard. Terwijl hij de winkel inliep, zag hij dat in tegengestelde richting een man, met een gevulde Jumbo-tas de winkel verliet. De burger bedacht zich geen moment en belde de politie en bleef achter de man aanlopen.
Een politiemotor van het Rijswijkse team kreeg de melding en zag de man even later ook lopen en wilde hem staande houden.

De man had hier kennelijk geen trek in, zette zijn Jumbo-tas neer en begon te rennen. De man liep echter een doodlopende straat in en hield zich verborgen onder een struik. De motoragent was niet voor een gat te vangen en kon de man gemakkelijk vinden. De achtergelaten Jumbo-tas bleek gevuld te zijn met levensmiddelen die niet betaald waren. Hij is daarom aangehouden en wordt verdacht van winkeldiefstal.

Na de getuigenverklaring kon de Hoogvlietbezoeker zijn eigen boodschappen doen. De politie is zeer te spreken over de handelswijze en bedankt de man hiervoor.

Reageren