RIJSWIJK – Het Executie Vonissen Afgestraften (EVA) team heeft deze week twee personen aangehouden die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten. Het gaat om een Hagenaar en een Rijswijker.

De politie heeft woensdag een 54-jarige Rijswijker aangehouden in een huis aan de Huis te Landelaan. De man werd in 2012 veroordeeld door de rechtbank voor verduistering en valsheid in geschrifte. De opgelegde gevangenisstraf van 30 dagen zat de man echter nooit uit en werd daarom gezocht. Het EVA-Team werd verzocht de man op te sporen en aan te houden. Het adres waar de man sinds korte tijd verbleef werd achterhaald waarna hij in de vroege ochtend kon worden aangehouden.

Dinsdag werd al een 38-jarige Hagenaar aangehouden op de Escamplaan. Hij werd door de rechtbank veroordeeld voor diefstal, heling en verduistering. Hij had nog 63 dagen openstaan in de gevangenis. De Hagenaar probeerde eerst nog te vluchten via de achterzijde van de woning. Na zijn sprong van het balkon werd hij in de kraag gevat door agenten.

Reageren