RIJSWIJK – De doodgeschoten Karel Pronk begin augustus in Delft wordt gelinkt aan de dood van de Vlaardingen Mustafa Ates. Ates werd eind juli 2017 dood gevonden op een parkeerplaats aan de Van der Kooijweg. 

De 48-jarige Delftenaar Emiele Z. die verdacht wordt op de moord van Pronk heeft na de dood van Pronk een verklaring afgelegd over mogelijke betrokkenheid. De Z. zou niet weten hoe Ates om het leven is gekomen. Ook weet hij niet hoe het lichaam op de parkeerplaats is terechtgekomen. Uit onderzoek blijkt dat Ates vermoord werd in Vlaardingen en neergelegd is in Rijswijk. Het Nederlands Forenisch Instituut (NFI) stelt mogelijk twee doodsoorzaken. Een overdosis heroïne of wurging.

Pronk was een bekende in Rijswijk en in Delft. In 1991 werd hij veroordeeld voor twintig jaar cel voor het uitlokken van een moord op een orchideeënkweker uit Rijswijk. Hij is tweemaal uit de gevangenis ontstapt en heeft hierbij bewakingspersoneel gegijzeld. Pronk woonde de laatste tijd in Nootdorp en werd op dinsdag 7 augustus neergeschoten in Delft bij koffiehuis Het Kalf in Delft.

Reageren