RIJSWIJK – De interesse voor een plekje op de Strandwalmarkt is ook dit jaar weer groots! Ruim 110 instanties hebben zich aangemeld voor de Strandwalmarkt op de Van Vredenburchweg in Rijswijk op zaterdag 8 september en daarmee is er geen plekje meer vrij.

Tijdens de 10de editie van het Strandwalfestival wordt de markt onderverdeeld aan wat Rijswijk te bieden heeft op het gebied van zorg en welzijn, cultuur, dierenwelzijn, duurzaamheid en sport. Naast bekende organisaties, die zich de afgelopen jaren hebben gepresenteerd op de markt, zijn er ook vele nieuwe instanties. Zo komt Fit20 Rijswijk met een photobooth waarin je een ludieke sportieve foto kan laten maken. Ook de Rijswijkse Video Computer Vereniging is een nieuwe deelnemer. Zij geven in de TV Kamer van Onderwatershof demonstraties over hoe je het beste kan filmen, laten mooie films zien over Rijswijk en geven informatie over de beginnerscursus filmen en monteren 2018-2019.

De bezoekers van de markt treffen dit jaar ook een aantal sponsors van het Strandwalfestival aan, zoals Sir Winston Leisure, McDonald’s, Rotary Rijswijk, Tennispark Welgelegen en RGU DELA. RGU DELA staat – net zoals de vorige editie – op het Sportpaviljoen Welgelegen, waar alle sportverenigingen een plekje hebben gekregen, met het DELA Voor Elkaar Paviljoen voor het versieren van een lampion voor de lampionnenoptocht.

Naast de gezellige marktkramen zijn er ook dit jaar weer verschillende podia op de Strandwalmarkt. Op het jeugdpodium kun je vooral genieten van muziek, dans, zang, en musical van de Rijswijkse jeugd. In de Bonifatiuskerk treden verschillende koren op en op het podium in Onderwatershof zijn er optredens en demonstraties van diverse instanties. Aan het begin van de markt op het Ruysdaelplein staat het Ruysdaelpodium. Hier treden negen bandjes op met variërende genres.

De Strandwalmarkt start om 12:00 uur en is om 17:00 uur afgelopen.

Bron: Strandwalfestival

Reageren