RIJSWIJK – Volgende maand is het weer zover, het Strandwalfestival wordt gevierd. Dit jaar wordt het een jubileumjaar want het is de tiende editie.

Het Strandwalfestival wordt dit jaar gehouden op 7, 8 en 9 september. Dit jaar start het Strandwalfestival op de vrijdagavond. Om 18:30 uur starten we in het Rijswijkse bos met Rijswijk Swingt Mee! Onder leiding van Gregor Bak. Na het optreden van het leukste koor van Rijswijk wordt de jubileumeditie officieel geopend door burgemeester Michel van Bezuijen. Het avondprogramma gaat door tot 00:30 uur met optredens van de 10-koppige coverband Frank & The Silly Symphonies, Joel Borelli die we al hebben zien schitteren op de kick-off, de coverband De Corona’s, Samantha Steenwijk bekend van The Voice Of Holland en de avond wordt afgesloten door DJ El Dani.

Strandwalmarkt en Strandwal by night zaterdag 8 september
Er is weer volop belangstelling voor de Strandwalmarkt die tussen 12:00 en 17:00 uur plaatsvindt. Ruim 100 instanties hebben zich al aangemeld. De markt wordt opgedeeld in verschillende thema’s zoals zorg- en welzijn, kunst- en cultuur, paviljoen dierenplezier, duurzaamheidsplein en het sportpaviljoen op sportpark Welgelegen. Op het Sportpaviljoen Welgelegen krijgen alle sportverenigingen een plek om hun sport te demonsteren en kunnen belangstellenden zelf ook de sport uitproberen. Ook zijn alle Rijswijkse kids welkom op het sportpaviljoen in het DELA Voor Elkaar Paviljoen voor het versieren van een lampion voor de lampionnenoptocht. Naast alle kraampjes zijn er ook weer verschillende podia met optredens van Rijswijks Talent. Het gaat dus weer een drukke, vrolijke en heel gezellige markt worden met alles wat Rijswijk te bieden heeft.

Zodra de markt afgelopen is, gaat het feest door in het Rijswijkse Bos op het grote podium op de Naald. Strandwal by night start om 17:00 uur en eindigt om 00:30 uur. 80’s dilemma’s trapt af, gevolgd door een optreden van het Rijswijks jeugdtheater. De artiesten die we nog meer gaan zien op de naald zijn DJ Ruben Terpstra, Vinchenzo en Kimberley beide bekend van The Voice Of Holland, coverband Jewelste, The Kik en de avond wordt afgesloten door DJ Badd Dimes. Een gevarieerd programma met voor ieder wat wils!

Strandwalfamiliedag zondag 9 september
De laatste dag van het Strandwalfestival staat in het teken van de Rijswijkse families met leuke activiteiten voor het hele gezin. Tussen 10:00 uur en 16:00 uur is Het Akkertje geopend voor de jaarlijksekindervrijmarkt en staat hier het DELA Voor Elkaar Paviljoen voor de ouderen. Bij Groei & Bloei kun je alles leren over bloemen en planten. Ook Scouting Rijswijk laat op de familiedag zien welke activiteiten de diverse scoutingclubs in Rijswijk op hun programma hebben staanzoals o.a.: bouwen met bamboe stokken, het knopen van een eigen armbandje/sleutelhanger, kanoën en raket bouwen én schieten.

Op de pop-up locatie Te Werve Buiten kun je tussen 15:00 en 20:00 uur genieten van Jazz, Gin & Tonic. Muziek van Jazz artiesten en een DJ. Te Werve serveert streetfood en voor de kids is er een springkussen. Uiteraard laat ook winkelcentrum Oud Rijswijk in en rond de Herenstraat zich niet onbetuigd, met de koopzondag, antiek & curiosamarkt, oldtimershow, papier biënnale, muzikale optredens en het strandwalmenu.

Reageren