RIJSWIJK – Raadslid Nel Kames van RijkswijksBelang springt in de bres voor gedupeerde bewoners uit de Muziekbuurt.

Bijna twee weken geleden werd duidelijk dat de gemeente met gemengde gevoelens kennis had genomen van het nieuwe vervoerplan van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De MRDH heeft het plan om bus 23 niet meer door de Muziekbuurt te laten rijden, vanwege de tijdswinst die daarmee wordt behaald.

Wethouder Björn Lugthart heeft maximaal kunnen afdwingen dat er gemonitord gaat worden of er daadwerkelijk tijdwinst is door niet door de Muziekbuurt te rijden.

“Een busverbinding wegbezuinigen in een wijk waar in het algemeen veel ouderen wonen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, je kan mij niet wijs maken dat die paar minuten het verschil gaan maken”. Het is duidelijk bij Nel in het verkeerde keelgat geschoten en laat het hier niet zomaar bij zitten.

De komende weken gaat RijswijksBelang handtekeningen ophalen voor behoud van bus 23 in de Muziekbuurt en omgeving. Handtekeningen lijsten zullen ook worden neergelegd bij diverse winkels en restaurants. Ook is het mogelijk om online een petitie in te vullen.

Nel wil met honderden handtekeningen op gesprek gaan bij de directeur van de MRDH.

Reageren