REGIO – Dat het vandaag warm is, is wel te merken. Dat het al lange tijd niet heeft geregend is ook te zien aan de natuur. Regen zit er de komende tijd nog niet in en naar verwachting lopen de temperaturen weer op.

De kans dat Nederland een landelijke hittegolf gaat krijgen is nu meer dan vijftig procent. Meerdere weermodellen laten zien dat Nederland volgende week te maken gaat krijgen met tropische hitte. De temperatuur ligt dan meerdere dagen boven de dertig graden. Een van de weermodellen laat zelfs een voorspelling zien van 42 graden. De kans is klein dat dit uitkomt, maar meteorologen hebben zelfs deze temperatuur nog nooit eerder gezien een Nederlands weermodel.

Hoewel onze regio aan de kust ligt, wordt het ook hier warm. Het is goed mogelijk dat volgende week de temperaturen ook hier boven de dertig graden liggen.

Reageren