RIJSWIJK – Volgens het nieuwe college blijft de straatnaam Generaal Spoorlaan bestaan. Dat werd bekendgemaakt in de beantwoording van raadsvragen van RijswijksBelang.

“Straatnamen worden vastgesteld door het College van Burgemeester en Wethouders. Het college is niet voornemens om de straatnaam Generaal Spoorlaan te wijzigen.” Dat is te lezen uit de brief waarop het college vragen beantwoord van RijswijksBelang. Zo geeft ook het college aan dat zij geen gehoor geven aan minderheden die eisen straten een andere naam te geven.

Brief
De vragen werden gesteld naar aanleiding van een brief dat verstuurd werd vanuit actiegroep De Grauwe Eeuw naar onder andere de gemeente Rijswijk. Daarin eistte ze dat de straatnaam Generaal Spoorlaan moest worden gewijzigd, omdat Generaal Simon Spoor een van de grootste Nederlandse oorlogsmisdadigers is. Aldus de actiegroep.

Reageren