DEN HAAG – Eind 2014 werd een 15 jarig meisje gedwongen tot prostitutie. Vier mannen staan terecht voor deze zaak. Gisteren was de eerste zitting.

Eind 2014 raakt een meisje van 15 verliefd op een tien jaar oudere man, die zij op Facebook heeft leren kennen. Zij zijn toen op date gegaan en bij de tweede date ging het mis. Het meisje werd naar een huis in Rijswijk gebracht, waar zij vervolgens drank en drugs kreeg en seks had met de man. Later kwamen ook vijf andere mannen langs die ook seks wilde hebben met het meisje. Zij gaf aan dit niet te willen, maar haar ‘vriend’ zei dat dit erbij hoorde.

Het meisje durfde niet te weigeren door de man. Tijdens oud en nieuw ging het weer verkeerd. Zij moest doen seks hebben met negen mannen. Zij schreeuwde het eruit dat zij dit niet wilde. Haar ‘vriend’ en de andere mannen gingen gewoon door. Er zijn zelfs filmopnames gemaakt. Pas na vijf maanden durfde ze het verhaal aan haar moeder te vertellen. Samen stapten ze naar de politie die vervolgens een onderzoek is begonnen.

Rechtzaak
Vier ‘klanten’ zijn ondertussen achterhaald en staan nu voor de rechter. Ook twee andere mannen die de klanten regelden worden berecht. In de rechtbank bleek dat de advocaten van de verdachten nog niet over alle informatie beschikten. Het onderzoek is nog steeds in volle gang.

Reageren