RIJSWIJK – Een man is vanmiddag staande gehouden door een politieagent, die op dat moment niet aan het werk was. 

De politieagent was op dat moment vrij en wilde even boodschappen doen bij de Albert Heijn aan het Bogaardplein. Het viel echter de man op dat een andere man veel interesse vertoonde van een geparkeerde fiets. Even later zag de vrije agent dat de man de fiets pakte, optilde en daarmee wegliep. De agent bedacht zich geen moment en hield de verdachte staande. Gelijk was de agent ook in gesprek met de politiemeldkamer om er voor te zorgen dat er andere agenten die op dat moment aan het werk zijn, ter plaatste te laten komen. Tijdens het gesprek liep de verdachte even weg, om vervolgens weer door de vrije agent staande gehouden te worden.

De verdachte plaatste vervolgens zijn hand onder zijn jas en riep daarbij, in het Engels, dat hij de agent zou doodmaken. De verdachte werd hierop door de agent naar de grond gewerkt en samen met een toegesnelde politie motorrijder, onder controle gebracht. De verdachte, een man van 35 jaar oud met de Letse nationaliteit, werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau en mag tekst en uitleg geven over zijn bedoelingen.

Reageren