De KNVB heeft een tuchtzaak opgestart tegen Te Werve-speler Mohammed Faloun. De amateurvoetballer is in opspraak na een doodschop tegen een speler van Sportlust ’46 uit Woerden.

De KNVB heeft de beelden gezien en start op basis van die beelden een tuchtzaak. Te Werve heeft Faloun per direct geschorst en moet zijn excuses aanbieden aan het slachtoffer. De club houdt Faloun dan ook even uit de publiciteit, meldt het AD. Het is niet bekend wanneer de voetbalclubs een uitslag kunnen verwachten. Het is ook af te wachten of de beelden die vrij gegeven zijn, bruikbaar bewijs is. De scheidsrechter heeft de schop niet gezien. Mogelijk kan het wel als aanvullend bewijs gelden.

De doodschop
Mohammed Faloun maakte afgelopen zaterdag een doodschip tegen Rick Wilse van Sportlust ’46 uit Woerden. Deze schop is ook gefilmd door SportlustTV en is zelfs opgepikt door verschillende mediabedrijven, waaronder Dumpert.

Zie hier de beelden van de zware overtreding.

Afbeelding: Screenshot / SportlustTV

Reageren