RIJSWIJK – Maandagochtend is de grote hertelling van start gegaan in de Marimbahal. Even na 09:30 uur gaf burgemeester Michel Bezuijen het startsein en wenste iedereen succes toe.

Bijna 200 tellers gaan de 21.224 stemmen hertellen. Vorige week berichtte wij al dat D66 Rijswijk een hertelling had aangevraagd omdat zij met twee stemmen verschil van Wij. een zetel mogelijk mislopen. Deze aanvraag is gehonoreerd door de burgemeester. Ook viel het op dat er bij een stembureau meer stemmen waren uitgebracht dan stembiljetten waren ingeleverd.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van de gemeente Rijswijk dat er een hertelling plaatsvindt. Ook voor burgemeester Bezuijen is dit de eerste keer. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt” vertelt de burgemeester tegen de tellers. Pas dinsdag om 09:00 uur wordt de definitieve uitslag bekend gemaakt. In deze uitslag worden ook de voorkeursstemmen bekend gemaakt.

Bekijk hier de opening van de hertelling:

Foto en video: Rijswijks Belang/Marc Weterings

Reageren