RIJSWIJK – Maandagavond werd het eerste Roze Debat in Rijswijk gehouden in wijkcentrum Stervoorde. Alle Rijswijkse politieke partijen debatteerden over de zogenoemde ‘roze’ thema’s.

De avond werd georganiseerd door het COC Haaglanden en de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit (DWH Delft). Zij organiseren in iedere gemeente in de regio Haaglanden een Roze Debat. Maandagavond was Rijswijk aan de beurt. In een druk bezocht zaaltje in wijkcentrum Stervoorde debatteerden de twaalf partijen over zes verschillende stellingen. De stellingen liepen uiteen van gemeentelijke aandacht voor genderdiversiteit, het aanleggen van een regenboogzebrapad tot aan een veilig sportklimaat voor LHBTI’ers. Tijdens het debat ging het er soms heftig aan toe. Zowel vanuit de kandidaatsleden als uit het publiek.

Andere debatten
In Rijswijk worden nog enkele andere debatten gehouden. Dinsdag 13 maart wordt er in de Rijswijkse Schouwburg een cultuurdebat gehouden. Op vrijdag 16 maart vindt het Centraal Verkiezingsdebat plaats op Tennispark Welgelegen.

Reageren