RIJSWIJK – Minister Bruno Bruijns, minister voor Medische Zorg en Sport, onthulde samen met wethouder René van Hemert op maandag 12 maart het bord voor de bouw van het multifunctioneel sportcomplex op de hoek van de Burgemeester Elsenlaan en de Sir Winston Churchilllaan in Rijswijk.

De Rijswijkse sportwethouder René van Hemert is enthousiast over de komst van het nieuwe sportcomplex in Rijswijk: “Het betekent een impuls op het gebied van sport, is een ontmoetingsplek voor sporters en draagt bij aan de sociale cohesie in Rijswijk”.

De Elsenlaanlocatie is door de raad aangewezen als bouwlocatie voor het nieuwe sportcomplex ter vervanging van de sterk verouderde Marimbahal en Van Zweedenzaal. Overdag zal het sportcomplex met name gebruik gaan worden door het bewegingsonderwijs. Na schooltijd en in het weekend zijn de toekomstig gebruikers met name volleyballers, basketballers en badminton- spelers.

Het programma van eisen voor het sportcomplex is in samenspraak met de gebruikers tot stand gekomen. De bouw zal naar verwachting in 2019 starten.

Afbeelding: Gemeente Rijswijk

Reageren