Ieder vier jaar mogen inwoners van Nederland weer stemmen op hun lokale politieke partij. Dit jaar gebeurt dat op 21 maart. In Rijswijk doen maar liefst twaalf partijen mee. Ook worden enkele debatten gehouden voor de kiezer. In dit artikel een samenvatting van de partijen en de debatten.

Vastgestelde stemlijst met bijbehorende lijsttrekker:

 1. Gemeente Belangen Rijswijk – Ronald van der Meij
 2. Beter voor Rijswijk – Ed Braam
 3. D66 – Constantijn Dolmans
 4. VVD – Coen Sleddering
 5. CDA – Johanna Besteman
 6. PvdA – Andy Kooy
 7. Onafhankelijk Rijswijk – Rob Korbijn
 8. GroenLinks – Marloes Borsboom
 9. Libertarische Partij – Jeroen Weber
 10. RijswijksBelang – Marc Weterings
 11. Partij Sociaal Cultureel Centrum – Galiek Habieb
 12. WIJ. – Björn Lugthart

Debatten

Jongerendebat – 12 maart 15:30 in de Rijswijkse Schouwburg
Speeddaten met lijstrekkers van de partijen. Speciaal opgericht voor scholieren en jongeren.

Roze debat Rijswijk – 12 maart 19:30 in wijkcentrum Stervoorde
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 organiseren COC Haaglanden en DWH Delft in negen gemeenten verkiezingsbijeenkomsten onder de titel ‘Roze raadsdebatten’. Politici van verschillende partijen gaan met elkaar en met ons in gesprek over ‘roze’ thema’s als veiligheid, voorlichting op school en eenzaamheid onder roze ouderen en jongeren.

Grote verkiezingsdebat – 16 maart om 19:30 bij tennispark Welgelegen
De griffie van de gemeente Rijswijk organiseert op vrijdagavond 16 maart vanaf 19.30 uur samen met gespreksleider en journalist Bart Bakker hét lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het evenement wordt gehouden in het restaurant van tennispark Welgelegen aan de Laan te Blotinghe 1 in Rijswijk waar ruim honderd gasten het politieke strijdtoneel van de lijstrekkers kunnen bijwonen.

Reageren