RIJSWIJK – Het college van B&W heeft voor de inwoners van Rijswijk een inforgraphic gemaakt om duidelijk te maken hoe de financiën en budgetten rond het Huis van de stad zijn geregeld. 

De gemeenteraad stemde eind vorig jaar in met het voorstel voor een investeringsbudget voor het gefaseerd uitvoeren van het Huis van de Stad. De instemming van de gemeenteraad is een belangrijke mijlpaal voor de toekomst van het Huis van de Stad. Om duidelijk te maken hoe de financiën en budgetten rond dit voorstel zijn geregeld, heeft het college van B&W een infographic laten opstellen.

De conclusie is dat de realisatie van het Huis van de Stad niet leidt tot hogere lasten voor inwoners en ondernemers.

Huis van de stad
Het Huis van de Stad wordt gerealiseerd in het oude stadhuis aan de Generaal Spoorlaan. Naast de gemeentelijke organisatie nemen ook de samenwerkingspartners Trias, Bibliotheek aan de Vliet en Welzijn Rijswijk hun intrek in het Huis van de Stad. In de eerste fase worden Trias, Bibliotheek en Welzijn Rijswijk in het Huis van de Stad ondergebracht. De gemeentelijke organisatie volgt in een later stadium.

Reageren