Sinterklaas is zaterdag 18 november aangekomen in de Friese stad Dokkum. Gelukkig doet de goedheiligman ook dit jaar Rijswijk aan. Een overzicht van Sinterklaas in Rijswijk.

19 & 22 november: met de Sint skypen
Sinterklaas wil graag weer verblijven in de caravan zodat hij alle kinderen uit Rijswijk kan ontvangen. Naast zijn bezoek had de Sint dit jaar nog een extra verzoek aan de winkeliers van In de Bogaard waar zij in eerste instantie nogal van opkeken. De ondernemers in het winkelcentrum zijn overtuigd, Sinterklaas is hip!

Hij wil skypen met de kinderen van Rijswijk! Natuurlijk konden zij dit verzoek niet weigeren. Alle kinderen kunnen op zondag 19 november en woensdag 22 november tussen 13:00 en 17:00 skypen met Sinterklaas. Er komt een scherm te staan naast de caravan waar een piet alles in goede banen leidt.

Zaterdag 25 november: Sinterklaas komt aan in Rijswijk
Rond 10.15 uur zal Sinterklaas met zijn stoomboot aanmeren aan de Cromvlietkade om hier te worden onthaalt door de burgemeester en heel veel kinderen met hun ouders. Hierna zal Sinterklaas met zijn paard en Pieten in een stoet van diverse muziekbands en voertuigen mee lopen richting winkelcentrum Oud Rijswijk.

Rond 11.30 zal Sinterklaas op het podium van het Tollensplein zijn. Hierna zal Sinterklaas even moeten rusten om vervolgens rond 13.30 weer met de stoet vanaf de van Vredenburchweg mee te kunnen lopen naar het Winkelcentrum in de Bogaard. Er is een wijziging in de route gebracht in verband met werkzaamheden aan de Generaal Spoorlaan.

Rond 14.30 uur zal Sinterklaas in de Bogaard aankomen op het podium van het Bogaardplein. Om 15.30 uur sluiten we deze geweldige dag af met een knalfeest in de Terp.

Zaterdag 25 november: Pietenwerkplaats
Op zaterdag 25 november kan je tussen 11.00 en 14.00 uur je schoen zetten die je op zaterdag 2 december tussen 11.00 en 14.00 uur “gevuld” kan ophalen. De Pietenwerkplaats is dit jaar op de Kerkstraat 7A.

Zondag 26 november: Sinterklaas in Stervoorde
Op zondag 26 november 2017 organiseren de vier Bewonersorganisaties De Strijp, Muziekbuurt, Steenvoorde Noord en Zuid, voor de kinderen uit die wijken, een groot opgezet Sinterklaasfeest in de grote zaal van het wijkcentrum Stervoorde. Het feest begint om 14:00 uur en duurt ongeveer tot 16:00.

Woensdag 29 november: Sinterklaas bezoekt kinderboerderij het Akkertje
Op deze middag kunnen kinderen dansen op sinterklaasmuziek, kleuren en knutselen in de Sinterklaasknutselwerkplaats, racen met cadeautjes in de pietenrace en je kunt je laten schminken! Deze middag kost €2 voor kinderen (2+) en €1 voor volwassenen. Kaartjes zijn nu al te koop en vol=vol!

Zaterdag 2 december: Pietenzaterdag
Op zaterdag 2 december is weer veel Sinterklaasgezelligheid in Oud Rijswijk. Lekker meezingen met de Pietenband Rommel de Bommel en op de foto met de Pieten.

26, 29 november en 2 en 3 december: Bezoek de Sint
Sint verblijft dit jaar weer in de Sint Caravan in In de Bogaard.

Kinderen kunnen Sinterklaas en zijn Pieten een handje komen geven, samen op de foto, een kijkje nemen in de caravan en natuurlijk hun verlanglijstje komen brengen.

 

 

Reageren