RIJSWIJK – Vele vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor Rijswijk en maken het leven en de omgeving voor velen een stuk aangenamer. Op 11 december wil de gemeente tijdens het jaarlijkse Vrijwilligersfeest, de vrijwilligersprijzen 2017 uitreiken. In de vier categorieën jongeren, bewonersinitiatief, groepen en individueel maken genomineerde vrijwilligers hier kans op. 

Dit keer kiest niet een jury wie de vrijwilligers van het jaar worden, maar mag u als inwoner van Rijswijk dat doen. Tot en met 30 november kan iedereen op www.rijswijk.nl/vrijwilligersprijs per categorie één stem uitbrengen op zijn of haar favoriete vrijwilliger(s) of met het stemformulier in de stembus op vier plaatsen in Rijswijk.

Filmpjes
Voordat inwoners hun stem uitbrengen, kunnen ze op per categorie filmpjes van de genomineerde vrijwilligers bekijken. Daarin vertellen de kandidaten onder andere welk vrijwilligerswerk ze doen en wat hun drijfveer is. Daarna kan iedereen via het online stemformulier stemmen op degene die volgens hem of haar de vrijwilligersprijs verdient. Dat kan in totaal vier keer: in iedere categorie één keer.

Stembus
Wie niet online kan stemmen, kan terecht in het stadhuis aan het Bogaardplein, de Bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein of de wijkcentra Stervoorde aan de H.J. van Mooklaan en Het Oude Raadhuis aan de Laan Hofrust. Hier staat een stembus en liggen papieren stemformulieren waarop de favoriete vrijwilligers aangekruist kunnen worden. Ook hier kan per categorie één stem uitgebracht worden; eventuele dubbele stemformulieren tellen niet mee.
Stemmen kan tot en met 30 november 2017.

Prijsuitreiking
De winnaars krijgen de felbegeerde Vrijwilligerstrofee en mogen zich een jaar lang ‘vrijwilliger van het jaar’ noemen. Om ongelijkheid tussen bijvoorbeeld grote groepen en individuele winnaars te voorkomen, zijn de gebruikelijke (bescheiden) geldprijzen afgeschaft.
De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking zijn traditiegetrouw op het Vrijwilligersfeest in de Rijswijkse Schouwburg. Dat is dit jaar op maandag 11 december. Alle vrijwilligers in Rijswijk zijn hiervoor uitgenodigd, ongeacht welk vrijwilligerswerk zij doen.

Genomineerde per catagorie

Jongeren
Tji Yu Kan
Rasa Barai
Eline Totté

Bewonersinitiatief
Ouderengroep Klank
Bewonersgroep Park Hofrust
Buurthuiskamer Te Werve

Groepen
Homestart
Waterscouting Meeuwen-Watergeuzen
Museum Rijswijk
Kinderrechtenambassadeurs
Formulierenhulp

Individueel
Erwin van Vliet
Nellie Hoegen
Freek de Jong
Yvonne Mook
René van Veldhuizen

 

Reageren