RIJSWIJK – Het is vandaag 11 oktober en dat betekent dat het nationale Coming-Outdag is. Speciaal hiervoor heeft de gemeente de regenboogvlag opgehesen.

Ieder jaar vindt Coming-Outdag plaats op 11 oktober. Deze dag wordt al sinds 1988 in de VS gehouden en sinds acht jaar wordt deze dag ook in Nederland gevierd. In 2009 riep de toenmalige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk de datum 11 oktober ook voor Nederland uit tot Nationale Coming-Outdag, om daarmee de sociale acceptatie van homo’s en lesbiennes te bevorderen. Sindsdien worden op die datum in diverse steden activiteiten georganiseerd, die gecoördineerd worden door COC Nederland.

Rijswijk
Ook de gemeente Rijswijk laat zien dat zij de de acceptatie van de LBHT-gemeenschap bevorderen, daarom hangt bij het stadhuis de regenboogvlag hoog in top. Deze dag benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. En daar staat de gemeente, net als vele andere gemeenten en ministeries, vierkant achter. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

Altijd op de hoogte 
Volg nu ons Telegram Bot en krijg bij belangrijk nieuws een push notificatie op je telefoon. Helemaal gratis voor iOS, Android en Windows Phone.

Reageren