RIJSWIJK – Onlangs heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel voor de gefaseerde uitvoering van het Huis van de Stad. Met het voorstel is het besluit genomen om het stadhuis terug te verhuizen naar de plek waar het 12 jaar geleden vertrok.

Het oude stadhuis wordt omgebouwd tot een multi-functioneel gebouw. Stichtingen als Trias en de bibliotheek zullen hier naast de ambtelijke organisatie een plek krijgen.

De gemeente gaat op dinsdag 27 juni in gesprek met inwoners over het Huis van de Stad, tijdens een inloopavond in Rijswijkse Schouwburg. Tijdens de bijeenkomst worden verschillende thema’s in behandelingen genomen, zoals ‘Het Huis van de Stad is voor alle inwoners en ondernemers’ en ‘realisatie mag niet lastenverzwarend zijn voor de inwoners van Rijswijk’. Aanmelden kan tot vrijdag 23 juni.

Meningen kunnen nu ook al gegeven worden middels een enquête vanuit de gemeente.

Reageren